top of page
DECORATIE_6.png

OVER ONS

Thomas de Bres studeerde in 1995 af aan de toneelacademie Maastricht als uitvoerend toneelkunstenaar. Hij speelde in meer dan 60 theater producties, van klassiek tot modern repertoire bij heel diverse gezelschappen zoals: De Paardenkathedraal Utrecht, Adelheid|Female Economy, ITA, NNT, Korthals Stuurman en Oostpool. Ook doceerde en regisseerde hij basisschoolkinderen in Amsterdam ZuidOost. Hij vertolkte de rol van verteller in Peer Gynt samen met het Nederlands Philharmonisch orkest in het Concertgebouw en regisseerde het jubileum concert van Het Leerorkest in Amsterdam ZuidOost. Ook speelde hij de rol van Beethoven in Beethoven Lost in Silence van Esther Apituley. Afgelopen jaren werkte de Bres samen met heel verschillende gemeenschappen, waaronder het primair onderwijs, geloof, zorg, LGBTQI+ community en defensie. In 2020 richtte hij Theater van de Heelheid op. Zijn eerste project CHMSX Stories was succesvol. Meer info op www.thomasdebres.nl

Thomas_portret.jpg
Joris_portret.jpg

Joris van Haaften studeerde cello bij Nadia David en Michel Dispa aan de conservatoria van Amsterdam en Tilburg waar hij in 2002 afstudeerde (2e fase).

Hij volgde masterclasses bij onder anderen György Kurtág, Colin Carr, Pieter Wispelwey, Radu Aldulescu en Anner Bijlsma.

Joris werkte met diverse Nederlandse componisten, zoals Daan Manneke, Theo Loevendie, Wilbert Bulsink en Steven Kamperman en treedt graag buiten de gebaande muzikale paden. Met het Eisler Trio richt hij zich op de weinig uitgevoerde muziek uit het interbellum van Hanns Eisler en diens kleurrijke Europese en Latijns-Amerikaanse tijdgenoten. De twee cd’s van het trio werden lovend ontvangen. Joris is naast cellist ook stedenbouwbouwkundige. 

Barokmuziek en met name de muziek van Bach zijn een rode draad in zijn muzikale loopbaan. Hij bespeelt daarbij de barokcello en een originele vijfsnarige violoncello piccolo uit ca. 1700.

bottom of page